Kemanda Staccato ve Legato Tekniği
Kemanda Staccato ve Legato Tekniği Nedir?
Merhaba sevgili arkadaşlar.. Bugun sizlere kemanda yay teknikleri içinde en çok merak ettiğiniz tekniklerden staccato ve legato tekniklerini ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağız!
Staccato Tekniğinden Hızlıca Bahsedelim
Evet arkadaşlar, kemanda staccato ya da diğer bilinen adı ile stakkato, notaları kesik kesik çalma tekniğidir. Portre üzerinde notaların altına ya da sopası aşağı bakan notaların üstüne konan nokta şeklinde gösterilir.
Legato Tekniğini Nedir?
Portreye baktığımızda sağ üst köşede legato simgesini görebiliriz. Özellikle legato dendiğinde aklımıza ilk gelen bilgi notaları ara vermeden birbirine bağlayarak çalmaktır. Staccatonun tam tersi de denebilir.
Staccato ve Legato Tekniği Ne İşe Yarar?
Elbette armoniye çeşitlilik katması için sert parçalarda legato kullanılmaz diyemesek de genel uygulamada özellikle sert karakterde parçaların karakterini yansıtmada staccato tekniği kullanılır. Özellikle ağır ve duygusal karakterde yani Largo dediğimiz parçalarda ise Legato tekniği kullanımı ağır basar!
Staccato ve Legato Tekniklerini Uygulamalı Olarak Öğrenelim!
Evet sevgili keman sever arkadaşlar.. Şimdi gelin hep birlikte kemanda staccato ve legato tekniklerini uygulamalı olarak Youtube videomuzda izleyelim!
Umarız ki videomuzu beğenmişsinizdir! Eğer sormak istediğiniz sorular varsa lütfen Youtube videomuzun altına yorum şeklinde yazın biz de hemen cevap verelim!
Eğer kemanda diğer yay tekniklerini merak ediyorsanız hızlıca web sayfamıza göz atarak; Kemanda Yay Çalışması , Kemanda Duruş ve Tutuş Teknikleri, Keman Tutuş Tekniği, Kemanda Sol El Tekniği daha bir çok önemli teknik konuyu sitemizden öğrenebilirsiniz!
Hızlı Keman Kursundan İzmir’de Keman Öğrenmek İsteyenlere Büyük Kolaylık!
Hızlı Keman Kursu okuyucuları olarak eğer İzmir’de keman eğitimi almak istiyorsanız, sizlere eşsiz bir fırsatımız var! Hemen aşağıdaki bağlantıya tıklayarak İzmir’in en hızlı keman eğitimini, bütçe dostu fiyatlara hemen alabilirsiniz!
Ayrıntılı bilgi:
Comments